71

Джаз и барокова музика на фестивала в Балабановата къща

Три концерта – джаз и барокова музика, ще включи в есенното си издание фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща". Той започва на 17 септември в 18.30 часа с безплатния концерт на Римския стадион “Михаил Йосифов и новините в джаза”. Концертът е в партньорствмо с ОИ „Старинен Пловдив”.

В него ще видим прочутия аранжор и преподавател Михаил Йосифов и възпитаници от НМА „Проф. Панчо Владигеров” в София. Те ще изпълнят джаз, фънк и боса нова пиеси, част от които са и авторски композиции – както на Мишо Йосифов, така и на музикантите от групата. 

На 20 септември в Малката базилика гостуват двама изпълнители, пристигащи от Амстердам. Мирослав Петков е соло тромпет на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам. Той едва с джаз-пианиста Димитър Бодуров. Те показват проект си “Preludes to infinity”. 

Ден по-късно, на 21 септември в Балабановата къща ще е “Прочути барокови концерти”, отново с участието на тромпетиста Мирослав Петков, но този път в съвсем друго амплоа. 

Едни от най-изтъкнатите барокови солисти на България ще изпълнят известни концерти от предкласиката в партньорство с елитния Ансамбъл “Софийски солисти” под диригентството на Пламен Джуров.

Другите музиканти са Зефира Вълова – цигулка, Валентин Методиев – обой, Татяна Желязкова – флейта и Николай Стойков – клавесин. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?