2374
Следвайте ни

"Дивите лебеди" и дядо Коледа пристигат в Кукления театър СНИМКИ

viber icon

„Дивите лебеди” е новото заглавие в репертоара на Кукления театър. Постановката, която е по една от най-мрачните и същевременно романтични приказки на Хан Кристиян Андерсен ще бъде показана за първи път на 5 декември в 10.30, 11.45 и 18 часа. 

Режисьорът Ева Кьосовска припомни, че това заглавие е отдавнашна мечта на Кукления театър.

„Провокираме трудността за да може една мрачна детска приказка да се превърне в хубав спектакъл. Вътре има една голяма тема за любовта, която те води напред и сякаш си струва да спасиш любимите хора”, каза режисьорът Кьосовска. 

Андерсеновата история е поставена в една леко абстрактна среда. Най-страшна е 2-метровата кукла на Фата Моргана, която се жени за глупавия крал и прокужда децата му.

Ролите се изпълняват от Михаела Андонова, Емилия Копчева, Наталия Василева и Стайко Стайков.

Участва и директорът Петър Влайков, за когото това е първо участие в театъра, който ръководи.

„В днешния свят има някакви зли сили, които се опитват да ни превърнат в други същества. Тук сме заедно носители на чистата сила и завръщане към нормалността”, казва Петър Влайков.

От 14 до 23 декември Кукленият театър започва Коледната си програма. В нея ще има представления сутрин и вечер от 18 часа. Целта е родителите да могат да заведат децата си на представление и в работните дни.

Спектаклите ще от 18 часа във вторник, четвъртък, събота и неделя, както и всички дни от последната седмица преди Коледа. 

За пореден път ще дойде и дядо Коледа от Лапландия. Той ще участва във всички представления.

Родителите ще може да носят подаръците за децата си и да му ги предават да напълни чувала си преди всяко представление.

Другата инициатива са коледните картички за оцветяване. Децата ще могат да участват в украсяването на елхата в залата с украси направени от тях.

Така те ще могат да участват в томбола с награди, които са осигурени от автора на настолни игри и детска литература Никола Райков.

В театъра ще има и кутия за дарения, а средствата ще отидат за децата от центъра за настаняване „Олга Скобелева”. 

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?