49

Дипломати разгледаха пловдивските галерии

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов посрещна вчера чуждестранни дипломати, които пристигнаха в Пловдив за участие в обучение-семинар на тема „Култура и традиции“.

Той е организиран от Дипломатическия институт и Държавния културен институт към МВнР. Дипломатите са назначени през последната една година и по тази причина преминават тематични обучения в различни модули, с цел да опознаят страната, в която ще работят. 

За обучението по модул 4: „Култура и традиции“ съвсем естествено  бе избран Пловдив. Участници са консули, първи и втори секретари, политически, икономически и културни аташета в посолствата. Те са от 14 страни.

Заместник-кметът Панов представи аспекти от политиката на община Пловдив в областта на културата, туризма и опазването на културно-историческото наследство. 

До края на деня, дипломатите посетиха Регионален етнографски музей, където присъстваха на презентация за етнографските области и традиции.

След това видяха галерия „Джуркови“, където разгледаха картини от български художници, творили от края на 19 век до наши дни. 

Днес, дипломатите ще посетят галерия „Капана“ и ще присъстват на презентация за съвременното изкуство и култура, ще видят още изложбена зала „2019“ и Епископската базилика на Филипопол, където лекция ще им изнесе доц. д-р Елена Кантарева- Дечева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мимето

Мимето

27.05.2022 | 19:48

Тези на някакви курсове по етикет и облекло поне първо да ги бяха пратили

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?