46
Следвайте ни

Динозаврите вдигнаха петорно посещенията в Природонаучния музей

viber icon

Новата зала с динозаврите в Природонаучния музей е вдигнала с близо 5 пъти посещенията му през почивните дни. Ако преди откриването й приходите от билети са били около 200 лева ден от уикенда, сега те са скочили на 1200.

„Интересът е феноменален и децата си тръгват с усмивки”, каза директорът на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров. 

Музеят ще стартира на 11 декември коледната си инициатива „Ерата на динозаврите”. В нея децата до 12 години могат да показват свое произведение – рисунка, апликация или скулптура на касата, и да влизат безплатно. В музея билетът за деца до 7 години е 1 лев, а над тази възраст е 4 лева.

Предоставените творби ще бъдат изложени в зала “Динозаври”. Най-добрите сред тях ще бъдат отличени. Към всяко произведение да бъдат приложени три имена, възраст, телефон и имейл за връзка с участника. Коледната акция ще продължи до 19 декември.

При настоящите противоепидемични мерки, посетители над 18 години трябва да предоставят зелен сертификат, а през почивните дни (събота и неделя) в сградата на музея има мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на цена от 10 лева. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?