49
Следвайте ни

Димовски тръгва на лов за русалки

viber icon

"Ловецът на русалки" е новата книга на Красимир Димовски, която излиза на книжния пазар напролет след успеха на "Момичето, което предсказваше миналото"  

Писателят Красимир Димовски, който е и част от екипа на "Марица", зарадва с добра новина почитателите си. Те явно се множат, ако се съди по бързината, с която беше разграбен тиражът на сборника с разкази „Момичето, което предсказваше миналото“. Сега Димовски е готов и със следващото си литературно бижу.  

"Подписахме договора за новата ми книга „Ловецът на русалки“ с моя издател Стойо Вартоломеев на двора в Яврово, под колибата с едното прозорче, където човек може да си измисля светове. На масата е и котаракът Мур - стопанинът на есента, със свои житейски възгледи", написа във Фейсбук авторът.

„Ловецът на русалки“ включва четири новели за любовта и яростта. Ето и как Димовски загатва какво да очакват читателите напролет. 

"Любовта към сътворението - последният ключ, който отваря вратата между жената и мъжа. И любовта към властта - последният ключ, който отваря вратата между човеците и ада. Стремежът да подчиниш сърцето на света и стремежът да се подчиниш на едно женско сърце се преплитат в тези четири истории с неочакван край, в стила на „Момичето, което предсказваше миналото“.  

 

 

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?