Следвайте ни

Диана Добрева още не е раздала главните роли в "Коприна"

viber icon

Новият спектакъл „Коприна” по текст на Александър Секулов ще е зрелищна и мащабна постановка на Драматичен театър Пловдив. Тя ще представи красиви декори от Япония и Франция. 

Подготовката й вече започна  като тепърва режисьорът Диана Добрева ще избира кои актьори ще са в главната роля. При нея са 12 души от трупата и всички един след друг четат текста на пиесата. Накрая Диана Добрева ще разпредели ролите. 

Спектакълът е по романа на италианеца Алесандро Барико. В него се разказва за френски търговец на коприна, който достига Япония, за да внесе в родината си копринени буби. 

И както обикновено се случва във френските истории се влюбва в наложницата на един свиреп самурай. От Драматичен театър обясниха, че спектакълът ще е доста сложно позициониран във времето и пространството. Тематично и в тази постановка, както в „Одисей” театърът ще разглежда пътуващия човек.

Барико е известен и с другия си роман „Океан море”. Той е известен писател, журналист и режисьор.

Сценограф на спектакъла е Мира Коланова, а костюмите са на Марина Райчинова. Автор на музиката е Петя Диманова. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?