DGNEWS с награда за новини от библиотеката  

Димитровградският сайт DGNEWS.EU стана носител награда за регионална медия,  популяризатор  на дейността на обществените библиотеки в България. Тя е присъдена на Националния форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация“, който се проведе в столицата тези дни. Наградата за Милена Николова,която сама списва сайта,  е за подкрепата  и добросъвестното отразяване на каузите, проектите и инициативите на Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в гр. Димитровград

В рамките на форума под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел, комисар по цифровата трансформация и общество, бяха връчени вторите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България".Петчленно жури с председател доц. Георги Лозанов и членове проф. Владимир Атанасов, Георги Константинов, Марин Бодаков и Снежана Йовева излъчи победители в четири категории – национална и регионална медия, спомоществовател и публична институция, допринесли за популяризирането на дейността на обществените библиотеки в България.

Фондация „Глобални Библиотеки – България“  е приемник на проект „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки“, в рамките на който 960 обществени библиотеки в цялата страна бяха снабдени с компютърна техника за безплатно ползване от гражданите. Днес фондацията работи в партньорство с библиотеките за създаване на повече възможности за приобщаване на гражданите към цифровото общество.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?