3906

Детските мечти летят високо благодарение на Мария и Мичо

Пловдив огря като една звезда с много пъстри и красиви емоции благодарение на съвместната изложба на Мичо Димитров и Мария Даскалова в галерия "Мимарт" вчера.

 Тя е част от националния проект в подкрепа на талантливи деца в България.

 

Изложбата може да бъде посетена и да се види до края на месеца, а със събраните средства от продажбата на картините ще се подпомогнат талантливи деца от Пловдив за тяхното творческо развитие.

На самата вечер децата подкрепиха каузата, като споделиха своите таланти в изкуството и музиката.

 

"Това е един креативен пътуващ проект из цяла България. „Нека детските мечти да полетят“ е в подкрепа на талантливи деца, които в социален план са с липса на възможности. Изложбите, които правим, са с благотворителна цел, те са съвместни изложби, както е тази в Пловдив ​- с цигуларя Мичо Димитров, която е част от проекта.

 

Започнахме го от Бургас - на 18 април т.г. - и сега проектът продължава в Пловдив. Идеята е чрез творчество да развиваме творчеството на децата, да им даваме тази възможност да се разгръщат и чрез изкуството, което ние създаваме с толкова любов. Може да им подадем ръка - да повярват, че има хора, които ги разбират и чуват, хора, които са готови да им дадат повече светлина, за да може тези таланти да се изявят. На всяко наше събитие присъстват деца таланти, в Бургас имаше пианист, певица, шампионите със златни медали по стандартни и латиноамерикански танци. Сега имаме едно дете, което е художник - Реджи, на 7 години, който идва при мен на уроци по рисуване в галерия "Мимарт" - една от пъстрите звездички на този проект. Той искаше да подкрепи тази кауза и да покаже една своя картина, която той нарисува специално за този проект", заяви собственичката на галерията Мария Даскалова.

Детето цигулар Симеон Сточев изсвири фантазия от „Кармен“ на Бизе по време на откриването на изложбата.

Снимки от Габриела Чолакова, Studio Bella

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?