Следвайте ни

Детски панаир ще търси художници и архитекти в махалата

Първият детски панаир в Столипиново ще се проведе на 5 и 6 септември в двора на училище „Кирил Нектариев”. В него ще има над 30 ателиета и инициативи. Те са организирани от фондация Easy Аrt, чиято председателка е художничката Станка Желева - дъщеря на президента Желю Желев. Събитието е подкрепено и от фондация Пловдив 2019. Досега в Пловдив е имало няколко детски панаира.


За да добие известност сред малките, са изработени интерактивни покани под формата на забавни игри. Чрез тях от уста на уста ще се разпространява информацията за панаира. „Очакваме в двора на училището да дойдат много деца от махалата”, каза организаторката Десислава Петрова.


„Решихме да направим Детски панаир именно в Столипиново, защото кварталът е пълен с деца, които живеят доста изолирано, но като всички други имат нужда от достъп до културни и образователни инициативи”, добавя Станка Желева.


Фондация Easy Аrt си е поставила амбициозната задача след панаира от него да се появят бъдещи художници, архитекти и писатели. Ще има работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство. Предвидено е специално ателие, посветено на културно-историческото наследство на Пловдив - в него ще се правят мозайки с фрагментите от римските мозайки от Голямата базилика в Пловдив.

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

25.08.2019 | 07:31
0 0

Е-е-е-е съсипа го тоя град Тотев!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?