Следвайте ни

Десетки пловдивчани усетиха „Вибрации в склада“

viber icon

Десетки почитатели на изобразителното изкуство дойдоха на откриването на изложбата на Константин Константинов „Вибрации в склада“.  

На по чаша вино, гостите на арт пространството в Тотал спорт се насладиха на над 25 впечатляващи произведения. Част от завладяващите платна са от експозицията „Вибрации“, която авторът представи по-рано тази година в германския град Трир. Освен тях има и такива, които са прясно нарисувани. 

„На последната работа дори не ми остана време да се подпиша“, усмихна се Константинов. Той каза още, че техниката, която използва - многослойна маслена боя, изисква много време и търпение, и понякога изсъхването на пластовете отнема години.

Наред с картините, Константинов бе подготвил и специален каталог.

„Каталогът от германската изложба беше по-малък и с меки корици. Този стана по-подробен - 70 страници с твърди корици. Тук са включени главно мои творби от последните три години и няколко по-стари, но по-мащабни“, разкри творецът.

Той получи поздравления от впечатлените гости, които вървяха бавно и снимаха тухлените стени на склада, на които висяха „Пътешествие“, „Портокаловото слънце“, „Самотният воин“ и други прелести.

 

 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?