Следвайте ни

Демони ще обладават гостите на Нощ Пловдив 2019

viber icon

Програмата на Нощ Пловдив 2019 е подготвила на жителите и гостите на града над 120 събития сред които могат да бъдат видени творби на съвременно и традиционно визуално изкуство, на театъра, на киното, на съвременния танц и пърформaнса. 

Библиотеките, музеите, галериите, антикварните книжарници, ателиетата и театрите ще посрещат всички с широко отворени врати между 13-и и 15-и септември. 

Точно на петък 13-и ще бъде открита и колекцията на ЕВН груп. Тя ще бъде фокусирана върху теми като страха, икономиката и политиката. Тя ще бъде разположена в СКЛАД и ще стряска, вдъхновява и впечатлява любопитните погледи. В изложбата ще бъдат показани най-различни чудати създания, духове и демони.

Освен странните същества, в СКЛАД хората ще се натъкнат и на лампи и други арт инсталации от пластмаса. Зад тези произведения на изкуството застават Франц Капфер, Лазар Лютаков и Мартина Вачева. 

 

Изложбата на ЕВН груп е само едно от десетките събития, които ще разтресат Града под тепетата. Туптящото сърце на нощен Пловдив през 2019 ще бъде запечатано завинаги. Това ще се случи благодарение на инициатива, подкрепена от историческия музей.

Тя ще има за цел да накара гостите на празника да запишат в какъв Пловдив искат да живеят след 20 години. От музея обещават всички пожелания да останат в архива като един документ на времето. 

 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?