Следвайте ни

Делят наградата „Мелина Меркури” на две части

viber icon

На своето второ заседание, проведено вчера, членовете на новия Управителен съвет на Фондация „Пловдив 2019“ взеха единодушно решение да разделят сумата от близо 3 милиона лева от Награда „Мелина Меркури“ на 2 равни части. 

Първата част от 1 500 000 лева от наградата ще бъдат разпределена между проектите, които са кандидатствали за финансиране по отворената покана „Наследство” на фондация „Пловдив 2019”. 

За целта УС връща на журито предложения за гласуване протокол с класираните проекти и възлага нова преоценка на подадените вече проекти, така че и по трите направления по покана „Наследство“ общата сума да не надхвърля 1.5 млн лева на 2020 г.

УС на Фондацията реши за останалата сума от 1 500 000 лева в периода от средата на годината, но не по-късно от края на календарната 2020 година да бъде обявена втора покана, условно наречена „Наследство – 2“, за която ще се кандидатства с нови условия и правила, и която ще бъде оценявана от нов състав на журито. 

Преразглеждането на всички предложения, постъпили по отворената покана, ще бъде извършено и разгледано от Управителния съвет на фондацията в двуседмичен срок.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?