2374
Следвайте ни

Децата ни полетяха в нощта на прилепите СНИМКИ

viber icon

Пловдивските деца достигнаха огромните клони на най-голямото дърво в Дондуковата градина. Това стана на празника „Нощ на прилепите“, който се провежда за 26-и път в страните от Европейския съюз. Негови организатори са „Зелени Балкани“ и клуба за планинско приложни спортове „Агарта“. 

Празникът започна в 17 часа в Дондуковата градина с изложба на апликации на тема „Прилепи“, изработени от децата от детска градина „Чучулига“. 

Десетки снимки от световни майстори на фотографията показваха различни видове от летящите бозайници. Тези ценни кадри бяха предоставени от "Залени Балкани".

Инструкторът по планински приложни спортове Крум Сираков направи така, че децата наистина да полетят към клоните на големия стар чинар, който е в центъра на градината. 

На всяко дете слагаше предпазна каска и с методите на алпийското катерене го вдигаше на 5 метра от земята. 

Празникът на прилепите завърши с включването на ултразвуков детектор, който по тъмно улавяше движението на всеки един летящ бозайник.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?