Следвайте ни

Деца строят светове от лего в Mall Plovdiv Plaza

viber icon

Детските години са може би едни от най-креативните от човешкия живот. Тогава мозъкът ни работи на пълни обороти, придобива представа за света, като едновременно е достатъчно необременен, което му позволява да го видоизменя спрямо собственото си въображение.

На тази философия се е облегнала и изложбата за деца на Музейко – „Строежко“. Тя се намира до тераса юг на Mall Plovdiv Plaza и ще остане там до края на месец август. Разделена е на два модула – единият представлява големи части на лего конструктор, с които малчуганите могат да построят къщи, детски или животински ферми, коли, всичко , което им хрумне.

Другият модул е от дървени материали, с които се строят кули. За безопасност, а и за да се почувстват хлапетата като истински строители, екипът на мола е предоставил предпазни каски и светлоотразителни жилетки. Изложбата е подходяща за деца над тригодишна възраст и цели да развие фината моторика, въображението, креативността и да ги откъсне поне за малко от компютрите и телефонните устройства.

Мога да твърдя, че децата притежават изключително комбинативно и логическо мислене. Сами се организират и веднага започват да строят, без да бъдат насърчавани от родителите си. Макар че и на някои възрастни им е забавно да се включат в заниманията. Изложбата е  нещо различно, което не може да се открие в детските центрове“, коментира маркетинг мениджърът на Mall Plovdiv Plaza – Александрина Янева.

В коридора преди обособената зона, е разположена и допълнителна изложба на деца, а пред LED екрана на тийнейджъри. Картините са с различни сюжети, а някои от тях са на почти професионално ниво.

Входът за „Строежко“ е свободен за всички. Конструкциите и дървените материали се дезинфекцират след всяка употреба. Често се посещава и от летни занимални, които нямат общо с извънкласна дейност.

След края на август предстои пространството да се запълни от терариум, на който ще има змии, тарантули, гущери и други видове влечуги. Ще се провеждат и лекции, водени от квалифицирани професионалисти, които ще разказват на присъстващите повече за хабитата и живота на животните.  

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?