49
Следвайте ни

Деца слушат полета на прилепите с детектори

viber icon

Пловдивските деца ще слушат полета на летящите бозайници с помощта на ултразвуков детектор на празника „Нощ на прилепите” който започва утре в 17 часа в Дондуковата градина.

„Целта е малките да се запознаят се тези удивителни животни и да не се страхуват от тях”, обясни Светлозара Казанджиева от Природонаучния музей.

Организатори са Зелени Балкани, Пещерен клуб "Джендема" и Клуб за планинско-приложни спортове Агарта. В Европа празникът се провежда за 26-и път.

Прослушването на прилепите ще започне в 17.15 часа. Децата ще насочват детектора към летящите бозайници и той ще превръща ултразвука от полета в честота, която се възприема от човешкото ухо.

Още в началото на празника малки и големи ще могат да разгледат експонатите от препарираните прилепи. Млади и стари ще могат да чуят лекция за тях.

По това време ще започне и четенето на детската книжка „Приключенията на прилепчето Дарки”.

В Дондуковата градина малките ще видят и най-елементарните техники за скално катерене, които ще им покажат специалистите от пещерен клуб „Джендема”.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?