Следвайте ни

Деца от Варвара и Септември ще представят българското фолклорно богатство в съседна Сърбия

viber icon

От  4 до 7 октомври танцьорите от ФТА “Загоровче” гр. Септември  и ДТА “Варварче” -с.Варвара ще вземат участие в международния фолклорен фестивал “Разиграна Гружа-2019” в Сърбия. Нашите състави са единствените български формации, които ще представят магията на народните танци в село Гружа, област Крагуевац. Детските ансамбли ще представят танцовите традиции от петте етнографски области на България.

В началото на месец септември 48 деца от Сърбия и Македония гостуваха във Варвара и Септември. Сръбските и македонските танцьори взеха участие в концерта на балканските народи в с. Варвара. Организаторите от НЧ” Селска пробуда 1927” – село Варвара, ръководителят на Варварче и Загоровче Йордан Зеленгоров и кмета на Варвара Николай Николов получиха благодарствени писма от гостите от западните съседни страни за топлото гостоприемство.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?