46

Деца и звезди на джаза импровизират в Цар Симеоновата градина

Малки и големи ще мигат да свирят на събитието "Децата и джаза", което ще е на 5 октомври от 17 часа в Цар Симеоновата градина. То се реализира за първи път в Пловдив  и неговата главна цел е да подпомогне развитието и популяризирането на млади таланти. 

“Децата и джаза” дава възможност на малки и големи да импровизират, заедно с утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с музикалните инструменти, с елементите в джаза и пряко да участват в изпълненията. Концертът представлява отворена сцена. 

Малките ще получат музикални инструменти, с които да участват наравно с водещите.

Най-добрите и атрактивни изпълнители в концерта "Децата и джаза" ще получат награди: Ваучер за уроци по музика в Music Space, звукозапис на песен в звукозаписно студио Music Space и участие в концерт на музикален център Music Space. Ще има и предметни награди – музикални инструменти.

В концерта „Децата и джаза“ ще участват деца и младежи от музикален център Music Space в Пловдив. Това са Мариана Шенчева на 10 г., Александър Захариев на 8 г., Калина Христова на 5 г., Иван-Александър на 19 г. и Александър Терзиев - 19 г.

Те ще изпълняват своите песни с акомпанимента на професионални музиканти Веселин Койчев, Венци Благоев, Петър Койчев, Димитър Благоев, Кристиан Желев, Христо Минчев и вокалистките и преподаватели Светлина Христова и Ивелина Събева. 

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.                                                  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?