Следвайте ни

Дават 600 лева награда за конкурса "Добромир Тонев"

viber icon

Започна събирането на творбите за IX национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”. Както винаги той е анонимен, а темата е свободна. Може да се участва с от едно до три стихотворения. Единственото изискване е творбите да не са били публикувани в печатни или онлайн издания и да не се участвали в други конкурси. Те може да бъдат изпращани до 16 септември до Дирекция „Култура и културно наследство” на адреса на Община Пловдив.

Изискването е да са в голям пощенски плик, да са неподписани и да са в три екземпляра. В по-малък ненадписан и запечатан плик трябва да са личните данни на участника, както и координати с връзка. Представените творби, както и данните от малкия плик задължително трябва да са написани на компютър.

От няколко години първа награда е 600 лева и грамота. 400 лв. и 200 лв. получават вторият и третият. Дава се и награда от 200 лв. за поет студент от декана на Пловдивския университет. Радио Пловдив дава специална награда от 300 лева. Имената на победителите ще бъдат оповестени на 12 октомври в Културен център „Тракарт”.

Миналата година победителка в конкурса стана младата Варвара Василева от добричкото село Лясково. Втори бе Христо Мухтанов от Лясковец, а трета - столичанката Виолета Кунева.

Емблематичният пловдивски поет Добромир Тонев създаде знаковите стихосбирки -„Арго”, „Свиждане със светлината” и „Нежна машина”. Поезията му е превеждана на 7 езика. Почина на 24 март 2001 година.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?