71

Дами с романтични шапки събират пари за децата в Украйна

Пловдивчанката с най-голямата колекция шапки – Юлия Райчевска -Толова, направи първата фото сесия с тях, която е с благотворителна цел. Парите от нея ще отидат за децата пострадали от войната в Украйна. 

Невероятното преживяване е в просторните зали на читалище „Алеко Константинов“ на бул. „6 септември“.

„Всяка дама може да си избере една от 70-те шапки, които съм донесла и да я пробва с един от четирите тоалета, които са тук. След това да си направи фотосесия с нея. Това е психорелакс – дамата се отпуска и така добива по-висока самооценка“, обясни г-жа Толова. 

Няколко смели пловдивчанки окупираха коридорите на читалището още в 17 часа. Те можеха да се снимат пред няколко артистично украсени стени. За всяка фотосесия те плащаха по 15 лева.

Някои от шапките си г-жа Юлия Райчевска – Толова е правила съвсем сама. Много харесва изяществото на шапките с воалетки от 30-те години на миналия век. Една от тях е украсена с 6 различни цветя от скъп плат. Всяко от тях г-жа Толова е правила сама. 

Към една от шапките с воалетки има особен присантиман. Воалетката й е правена ръчно по време на кризата преди 32 години, когато магазините бяха празни. 

„Колегите на мъжа ми, който е инженер, ми направиха дървен стан. Изплетох на него мрежата на воалетката и сама й поставих точките ръчно от мотокарна боя“, спомня си пловдивчанката. 

Шапките са подбрани според сезона. Едни от най-търсените са една виетнамска плетена шапка и оригинална шапка с широка периферия, каквато носят на гаучосите от Уругвай. Другият вечен хит е червена мексиканска шапка. „В момента хит сред дамите са шапките в стил „Борсалино“, каза г-жа Толова.

В колекцията на Юлия Райчевска - Толова има над 200 шапки. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Юлия

Юлия

28.04.2022 | 22:11

Благодаря от сърце за вниманието Ви, вестник "Марица' и за уважението на Росен към инициативата, творчеството ми и красотата, която той изрази пред всички присъстващи дами. Благодаря на читалище "Алеко Константинов" и на тези, които ми повярваха. Беше важно! Е важно! И винаги ще е! Така са ме възпитавали - човещината и добрата дума винаги са възмездени, така че страх от инициативи в сърцето ми няма. И съпричастието ми е сигурно! Моите украински приятели тази вечер може би ще спят по-спокойно. И, разбира се, повече от всичко благодаря на БОГА, че днес много човеци в Пловдив ми дадоха поредната доза надежда и вяра в хората. Тези, които не го направиха, просто не знаеха за събитието. Но - добрите сърца никога не спят. Бият си в ритъма на доброчестината и ще си бият дори и в съня. Така е било и така ще бъде. Вярвам! Още веднъж благодаря сърдечно за вниманието и уважението, вестник "Марица". Здрави да сте!

Отговори
0 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?