Следвайте ни

Да не пропуснете "Момчето от последния чин"

viber icon

Не пропускайте шанса да се насладите на постановката "Момчето от последния чин", която ще се играе довечера в Камерна зала на театъра от 19.30 часа. Екипът на спектакъла е носител на награда „Пловдив 2018“ в раздел „Театър“.

Стефан Вълдобрев е в ролята на учителя по литература Херман. За учениците му литературата е страхотно досадна, а съчиненията им са лаконични и неграмотни точно толкова, колкото са вероятно и на връстниците им у нас и навсякъде по света. Единствената светлина в професионалния живот на Херман е най-добрият му ученик Клаудио (Димитър Николов), който чете и пише с голямо удоволствие. 

Херман е учител по литература, който започва да носи вкъщи и да чете на съпругата си домашните на своя талантлив ученик Клаудио. Проблемът е, че всяко от съчиненията е всъщност “документално”. Клаудио е обсебен от нормалния живот на семейството на съученика си Рафаел Артола и под предлог че ще си помагат взаимно в ученето, прониква в дома му, откъдето пише все по-обезпокоителни “хроники”. 

Клаудио е готов да лъже, да рискува и да злоупотребява с доверието на съученика и семейството му. Изглежда, за Херман в това няма никакъв проблем - в крайна сметка изкуството трябва да оцелее, дори да е за сметка на живота. 

Стефан Вълдобрев е изключително симпатичен и емоционален в ролята на човек, който се опитва да вземе най-доброто решение, но не може да се отърси от очарованието на добрия разказ. 

Краят на театралната история също е отличен, напълно истински и някак си единствено възможен. Точно такъв, какъвто Херман учи Клаудио, че трябва да бъде идеалният финал.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?