49

Conscious Planet: Най-известният йога рокер тръгва от Лондон за България

Най-прочутият индийския йога Садхгуру тръгва на просветителско пътешествие от Лондон за Индия. Една от 25-те страни, през които ще мине, е България. 

Надяваме се учителят да посети и Пловдив, казват неговите последователи, които са обединени от инициатива “Conscious Planet Bulgaria”. 

Истинското име на йогата е Джаги Васудев. Той е прочут с това, че дълги години обикаля индийските села с мотоциклет и така преподава упражненията и учението си.

Садхгуру ще тръгне от Лондон за Индия с мотоциклета си на 21 март – деня на пролетното равноденствие.

Има ашрам Иша Йога Център в Южна Индия. Преди години забелязал, че дъждовете и сушата разрушават почвения слой на този район. Започнал да засажда дръвчета, за да го спаси. 

Според индиеца, почвеният слой на света е средно 1 метър. Ако го разрушим, ще умрем от глад. Целта му сега е да стартира световна инициатива за засаждане на дръвчета и опазване на почвите.

Училището по йога към фондация Иша

Садхгуру е много противоречива личност. Обвиняван e в краен във възгледите си. Нарича ислямското владичество над Индия „деспотична окупация, която е много по-лоша от британския колониализъм“.

Обвиняван е и в псевдонаучност за това, че иска да спре забраната за използването на токсичния метал живак. Твърди, че той помага при лечението на депресии. 

Разказва, че на 23 септември 1982 година е получил своето просветление. Тогава в продължение на 10 минути не е знаел в тялото си ли е, или не.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?