Цитат от “Възвишение” краси сграда на Главната

Огромен винил с цитат от изключителния роман на Милен Русков “Възвишение” краси една от сградите на Главната. Под посланието “Който иска да е свободен, абие да хваща гората!” стои името на книгата, авторът є, а накрая със ситни букви “премиера през октомври”.


Нестандартната акция е част от стратегията на екипа на Пловдивския драматичен театър да предизвикат интереса на публиката преди премиерата на “Възвишение” на 10 септември за откриването на фестивала “Сцена на кръстопът”. Тогава ще бъде първата среща с публика на едно от най-любопитните заглавия в афиша на Драмата през този сезон. Спектакълът се очаква с интерес и заради завръщането на пловдивска сцена на режисьора Иван Добчев след 31 години отсъствие.


Рекламата на “Възвишение” е доста различна. Първо около спектакъла се разшумя благодарение на националния кастинг за подбор на актьорите. После Драмата провокира ученици и студенти да заснемат най-добрия клип на спектакъла. Те станаха част от репетиционния процес. Пет клипа стигнаха до финала на състезанието. Сега Фейсбук аудиторията ще избере своя фаворит. Името му ще стане ясно до края на месеца.


“Възвишение” се очертава като едно от театралните събития в Пловдив. Ролята на Гичо изпълнява Бойко Кръстанов, Асенчо е Красимир Василев, а в образа на Димитър Общи влиза Асен Блатечки.


Във “Възвишение” играят и Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков, Тодор Генов, Иво Танев, Анди Райчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Свободен

Свободен

03.08.2013 | 11:59

Брато, ние тука хващаме къра!

Отговори
0 0
думи

думи

02.08.2013 | 17:20

абие - веднага

Отговори
0 0
Владислав Граматик

Владислав Граматик

02.08.2013 | 16:32

Луцова, срамота е да не може да препишете грамотно цитата от винила.

Отговори
0 0
Мирамакс

Мирамакс

02.08.2013 | 15:45

Чакаме ги във Варна!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?