1939

Чудомирови герои ще ни разсмиват до сълзи

Спектакълът "Не сме от тях" е довечера в Дома на културата

Посмейте се от 19.00 ч. довечера в Дома на културата "Борис Христов" със сатирична комедия-мюзикъл в типичен български стил! Спектакълът "Не сме от тях" е по разкази на Чудомир. Образите на Попа, Кака Сийка, Лъжлив Съби, Нено Сенегалеца, Даскала, Юнак Павли и Тотка Вдовичката оживяват в един пъстър и забавен калейдоскоп, започнал с едно погребение и свършил с една сватба - крайните преживявания в един ден, в едно село, в една България.

Ние, българите, много обичаме да се присмиваме над недостатъците на другите. Критикуваме клюкарството, а сами разнасяме най-пикантните клюки. Ненавиждаме прелюбодейството, а често се оказва, че крием някой и друг грях. Надсмиваме се над пиянството, а нерядко сами се оказваме под масата. Всичко това не е чуждо на колоритните герои на Чудомир. Те си въртят невероятни номера, но никога след края им няма сърдити. Хуморът винаги е незлоблив, а границата между истина, шега и фантазия не съществува. И някъде между песните, танците и закачките се промъква и малко тъга, красива носталгия по едни пъстри и уникални образи, които постепенно са изчезнали в нашето унифицирано време. Болка по един омаен език, в който красивите думи са заменени със студени чуждици.

Ролите са поверени на Стефка Златкова, Милен Иванов, Иван Митев, Детелин Кандев, Никол Бойчева, Лиляна Иванова, Кирил Милушев, Виктор Терзийски, Боян Фърцов, Стоян Борисов, Полина Петкова, Тони Христова. Драматизацията и постановката са на Невена Митева, а сценографията и костюмите на Лидия Къркеланова. Музиката е на Петър Атанасчев. Помощник-режисьор е Лиляна Кехайова.

За всички най-интересни събития може да научите от най-добрия гид https://spravochnik.marica.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?