Следвайте ни

Четящи българи си разменят книги по пощата

viber icon

Инициативата „Подир книгата по пощата“ се създаде тази година за първи път на 24 май. Сега, по случай Деня на народните будители, тя ще се повтори. В същината ѝ стои идеята четящи хора от цялата страна да изпратят своя любима книга по пощата, като на свои ред и той ще получи книжна изненада по своята поща. Единственото условие за избор на заглавие е да е от български автор.

Кампанията се организира от Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, а кандидатурите се приемат до 15 ноември на сайта на клуба. Книгите се пращат или чрез Български пощи, или чрез куриерска фирма. След кандидатстването всеки, взел участие ще получи данните на произволен човек, на когото да изпрати своя книжен подарък. 

Целта на проекта е да насочи вниманието към българската литература от миналото и съвремието, да препрочетем любим роден автор, да го препоръчаме на приятел и да споделим обичта към българския език и култура. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?