Честита съпруга на "Сцена на кръстопът"

 

Най-новият спектакъл на хасковския театър - “Честита съпруга” с Николета Малчева и Стефан Денолюбов ще участва на фестивала “Сцена на кръстопът” в Пловдив. 22-то издание на арт форума започва  тази вечер, а пиесата на Петър Влайков ще се играе на 14 септември, в Камерната зала на Драматичния театър в Града под тепетата. 


В рамките на две седмици зрители и гости на Пловдив ще гледат още “Кралят елен”, “Пияните”, “Три високи жени”, “Чамкория”, “Танцът Делхи”, “Нос” и др.. На финала ще бъде представен  „Романът на моя живот“ - книга и филм на големия Стефан Данаилов.

Спектакълът “Честита съпруга” е по пиесата “Да се преструваш е прекрасно”, за която Петър Влайков спечели тази година “Пегас” за драматургия на “Южна пролет”. и Поощрителна награда на международния фестивал Друмеви театрални празници в Шумен. Постановката е на Елин Рахнев, сценографията е дело на Гергана Лазарова – Рънкъл, а музиката е от Георги Георгиев от “Остава”.

“Честита съпруга” ще вдигне завесата на новия театрален сезон в Хасково на 17 септември, поноделник, от 20 часа. Билетите са на промо цена от 5 лева.

 "Честита съпруга" е човешка история, която коментира неотменното присъствие на лъжата в ежедневието ни. Разглежда я едновременно като манипулативен трик и спасително убежище. Присъствието на преструвката в живота на всеки от нас прави лесно за зрителя да се разпознае в ситуациите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?