Чешкият посланик за скандала с Черни: Да се забранява участие? За какво?

Чешкият посланик в София Мартин Клепетко определи като истерична реакция отказа на пловдивския кмет Славчо Атанасов да допусне Давид Черни в града. Дипломатично Клепетко изрази и неодобрение към участието на художника в изложбата. Той подчерта, че нито творецът, нито организаторът на изложбата, са предупредили или потърсили за съдействие чешкото посолство в София. "Не мога да приема такива становища. Да се забранява участие. Заради какво? Освен, че си направи промоция, този човек всъщност не направи нищо толкова лошо, та да му се забранява да пътува в някоя страна. В модерното общество не бива да има такива истерични реакции", коментира на отличен български чешкият дипломат. От друга страна обаче той самият "не би подкрепил участието на Давид Черни тук, защото това, което направи със своето представяне в Брюксел, не заслужава да му се прави някаква промоция".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
анонимен

анонимен

09.10.2009 | 11:58

Тоя пък Клепетко съвсем се "наклепа"!Хем така, хем онака... Освен това призива на кмета не бе да му се забрани да идва, ами да не се допуска в общински сгради и места с културно-историческо значение.

Отговори
0 0
in

in

09.10.2009 | 08:31

Много ми е интересно ако аз изобразя Чехия като кенеф дали ще бъда приет с отворени обятия в Прага. Или ще има "истерични реакции"?

Отговори
0 0
in

in

09.10.2009 | 08:30

Много ми е интересно ако яз изобразя Чехия като кенеф дали ще бъда приет с отворени обятия в Прага. Или ще има "истерични реакции"?

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?