46
Следвайте ни

Чакаме двама министри на "Дефиле на младото вино"

viber icon

Двама министри от служебното правителство ще гостуват на тазгодишното Дефиле на младото вино, което по традиция започва утре в 13 часа с Дионисиево шествие. Тридневният дегустационен маратон ще стартира от сградата на общината и ще продължи до началото на Стария град. 

За отварянето на първата бъчва от младо вино за тази година е поканен министърът на туризма Стела Балтова. Тя е човек, който е тясно свързан с туризма и винопроизводството.

Доцент Балтова преподава икономика на бизнес услугите и в магистърските програми „Управление на туризма“ и „Предприемачество и иновации“ на Международното бизнес училище - Ботевград.

Министърът на културата Велислав Минеков също ще посети някои от 17-е локации в Стария град тази година. Това ще стане на връщане от конференция в Гърция в събота. Досега фестивалът е посещаван само от заместник-министри по туризма.

За първи път дефилето няма да бъде водено от актьора Виктор Бойчев. Бившият директор на Кукления театър стана директор на Българския културен институт в Москва. Организаторът на фестивала инж. Любозар Фратев обясни, че новият бог Дионисий е известен актьор и името му ще бъде пазено в тайна да старта на събитието.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ ограничават движението, престоя и паркирането на автомобили на ул. „Съборна” и „Митрополит Паисий” между 13.30 и 14.30 часа заради откриването на дефилето.

Тази година участват рекорден брой участници – 59 като от тях 41 са винопроизводители. 15 са производители на храни. Миналата година участваха 48 винарски изби. 

Участниците ще покажат младото си вино в 16 възрожденски къщи на Стария град. 

Новите места за дегустации тази година са „Галерия Джуркови” и „Къща Недкович”. На много места в архитектурния резерват ще има насочващи табели за гостите. Дегустацията пак ще става с жетони. Един дегустационен комплект ще струва между 3 и 16 лева. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?