71

Чакаме българи, белгийци и бразилци със световни премиери

Фестивалът One Dance Week готви мощен уикенд с три продукции от България, Белгия и Бразилия. Те ще са на 20, 21, 22 и 23 май. Ще бъде пуснато лимитирано количество уикенд билети за трите спектакъла ще струва 50 лева.

За пловдивчани ще има отново 50 процентно намаление на билетите. Всички спектакли са в Дома на културата „Борис Христов”.

На 20 май от 19:30, ще се състои световната премиера на „Свободно Падане”  на Марион Дърова.  На 21 май ще бъде представен спектакъла „Обещай ми” на знаковата белгийска компания kabinet k & hetpaleis. 

А на 22 и 23 май ни очаква европейската премиера на зрелищния спектакъл „Това е танц!” на бразилската компания Balé da Cidade de São Paulo.

В събота от 10:00 ч. One Dance Week кани и всички украински деца и техните български приятели на танцова работилница с бразилската компания Balé da Cidade de São Paulo в залата на школа Dance Station.

Работилницата е с вход свободен и е подходяща за деца от всички възрасти.

Билети за всички спектакли ще намерите на касите на EasyPay в цялата страна и онлайн от мрежата на Epaygo. 

„Свободно падане” на На Марион Дърова e пътуване към неназовимото. Той ще бъде показан в 19.30 часа на 20 май в Дома на културата.

Както при лентата на Мьобиус, ще се вгледаме по-внимателно и ще открием, че двете страни са само привидности на едно и също нещо.

Там ще срещнем тялото, което ни говори, тялото, лишено от социален знак и полова принадлежност, за да открием човешкото. Ще подменим въпросa „кой Съм“ с този „как Съм“.

„Обещай ми” на белгийците от kabinet k & hetpaleis ще бъде показан на 21 май от 19.30 часа в „Борис Христов”. Спектакълът е празник на смелостта и безразсъдството, танцов флирт с опасностите и тревогите, които напразно искаме да прикрием или да забравим. 

„Това е танц!” е пищна демонстрация на заразително покоряващата, непринудена и красива същност на Passinho. Бразилската трупа Balé da Cidade de São Paulo ще го покаже на 22 и 23 май от 19.30 часа в Дома на културата.

Танцовият стил Passinho, поникнал във взривоопасните фавели на Рио де Жанейро, за пореден път се пренася на световната сцена чрез една от водещите бразилски танцови компании, за да заеме мястото, което му се полага по право и по сила.

От творение на улични банди, изпъстрени със страсти, опасности и опиянение от самия живот, днес Passinho е част от културната идентичност на Бразилия, а буквално означава “малка стъпка”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?