3906

Чак от Франция: Александър Христев пристига под тепетата с изложба „Палитра Европа“

Талантливият творец Александър Христев прситига чак от Франция, за да изненада пловдивчани с красива изложба. Дружество на пловдивските художници представя експозицията „Палитра Европа“, която ще бъде открита на 26 април, петък, от 18.00 часа в галерия „Пловдив“, като желаещите ще могат да разгледат произведенията на Христев до 12 май.

Александър Христев е роден на 6 септември 1976 г. в Париж. Детството на Александър протича безгрижно във френско-българска атмосфера. През ваканциите прекарва щастливи дни при баба си в Пловдив, Копривщица и по Черноморието. Любовта на Александър към рисуването се събужда още от ранно детство.

Наследил е таланта на баща си, а в дома си е заобиколен от албуми с репродукции и книги с биографии на известни художници. На 6 г. вече посещава първите курсове по рисуване в школа по изобразително изкуство в Париж.

Впоследствие и по желание на неговите родители, той учи в реномирани частни училища в Париж, за които Александър си спомня с неласкави чувства. Не се съпротивлява, ходи на училище, но учи минимално, като не спира да рисува в учебните часове, а тетрадките му са изпълнени с рисунки, вместо с преподадените уроци. Продължава курсовете по рисуване, които според родителите му са допълнително занимание, а за него – щастливи часове,  в които той избира пътя си, отстоявайки го с много упоритост и преодолени трудности.

След колежа, със съгласието на родителите си, Александър влиза в частно училище, в което има възможността да следва желанието си да продължи с курсовете по рисуване и живопис. През 1999г. Александър е приет в училище по артистично и техническо рисуване SORNASПариж.

Александър Христев има няколко самостоятелни изложби: през 2014г. в Кметството на СЕН МАНДЕ, Париж, през 2017г. – Галерия МАНЕВ, гр. Чирпан, 2018г- Галерия Дез АР ГРФИК, Париж. Участва и в редица групови изложби, сред които „Салон за млади художници“ 2015,2017 и Художествена изложба на международен клуб ЛИОН, Париж.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?