46
Следвайте ни

Царете на автостопа разказват как се обикаля света без пари

viber icon

Най-авантюристичното българско семейство - Антон и Пламена Нашеви, ще представят довечера в 18 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов” книгата си „Стъпки в непознатото. От Африка до Южна Америка”.

Уникалното семейство, което само преди няколко месеца измина 350 километра в Родопите с велосипеди и рикша, в която бе 3-годишната им дъщеря Ева, вече е представяно на страниците на „Марица”. 

„Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка“ разказва за пътешествията и битието на авторите шест месеца в африканско племе. Двамата пропътуват над 10 000 километра в Южна Америка и то на автостоп. След пътешествието там двамата решават да се върнат тук и да имат дете. 

Антон и Пламена работят във фирма свързана с автомобилната индустрия в Ямбол. 

Пътешествието им в Родопите тази пролет започна от благоевградското село Горно Дряново и приключи под каменните стени на крепостта Мезек. 

"Вървим по забравени пътеки, въртим педалите на колелата по зверски проходи и пусти селски пътища. Спим на палатка, общуваме с местните и разчитаме на тяхната доброта", разказа Антон.

Българите са изкушени от изучаването на далечни култури. След раждането на дъщеря им Ева, включват и нея в своите пътешествия.

За още пловдивски събития четете в новия справочник на "Марица".

 
Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Тошо

Бай Тошо

05.10.2021 | 15:59

В Австралия имаше един масов убиец, пречукващ стопаджии! Да няма после Грешен завой - филм на ужасите, за уроди от Южните щати!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?