Следвайте ни

Бюст-паметник на великия Борис Христов издигат пред съда

viber icon

Бюст-паметник на световноизвестния оперен певец Борис Христов ще бъде издигнат пред сградата на съда в Пазарджик. Решението за това бе гласувано с пълно единодушие от Общинския съвет, а предложението е внесено от председателя адвокат Хари Харалампиев.

С кратка, но убедителна и красива реч той аргументира идеята си. Припомни, че животът на великия българин е свързан и с нашия град. Именно тук през 40-те години на миналия век Борис Христов е бил стажант-съдия в Пазарджишкия окръжен съд.

Пръв предлага да бъде издигнат момериал на именития бас адвокат Николай Антов през 2016 година. С ХариХаралампиев пишат писмо до Министерството на правосадието и получават съгласие бюстът да бъде на най-подходящото за това място – пред Съдебната палата. Документално нещата са уредени и в общината, за което председателят изказа специални благодарности на кмета Тодор Попов и на главния архитект Кръстьо Танков.

С извайването на скулптурата се е заел талантливият български творец Георги Чапкънов-Чапа. Тя е почти готова, така че скоро се очаква паментикът да бъде поставен пред храма на Темида и да бъде официално открит.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?