Бургаска художничка ни връща към Леонардо с изложба

В деня, когато честваме рождението на Леонардо да Винчи, художничката Анелия Райкова открива изложба живопис, която е вдъхновена от неговата мисъл: Човек не знае какво може. Той трябва да опита.

"Зависим от Вселената" е второто й гостуване в галерия "Лабиринт". Бургаската сценографка и майсторка на костюми открива изложбата си довечера от 18 часа.

„Анелия Райкова умело съчетава абстрактни форми и пространства с фин рисунък и разпознаваеми обекти, като превръща платната си в парчета поезия”, пишат за работите й критиците.

Заглавията на картините и са поезия сами по себе си: “Акустика на залеза”, “Романтичният сонет на утрото”, “Молекули на спомените”, “Окончателно зависим от Вселената”... 

Художничката, която е влюбена в театъра

Бургазлийката Анелия Райкова завършва ССХУ за приложни изкуства, гр. София, специалност текстил. Работи в областта на живописта, пространствените изкуства и киното. Освен като сценограф и костюмограф в театъра, киното и телевизията, Анелия Райкова е живописец член на дружеството на Бургаските художници. Има мвого участия в страната и чужбина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?