3906

Броени часове до вълшебния концерт на Джейкъб Колиър с „Мистерията на българските гласове“ на 11 юли в София

Спонтанни импровизации и „магични моменти“ за публиката готви феноменалният музикант

Специално за събитието пристига и американската танцьорка Дженифър Роуз със съвременни интерпретации по време на някои от изпълненията на хора 

Остават броени часове до първия съвместен концерт на мултиинструменталиста и носител на 6 награди „Грами“ Джейкъб Колиър и световно известния български хор „Мистерията на българските гласове“ - на 11 юли в зала 1 на НДК. Феноменалният музикант пристига у нас ден по-рано за репетиции и ще бъде с екип от 6-ма души, а в изискванията му към организаторите преобладават здравословна храна поднесена без пластмасови прибори и бутилки, и с грижа към природата. 

С широка усмивка, с цветни дрехи и с огромно вълнение 29-годишният изпълнител споделя, че няма търпение да стъпи на сцената заедно с гласовете, на които се възхищава от мига, в който ги е чул и че „от тогава нищо вече не е същото“.

Истинско музикално вълшебство очаква зрители и ценители в зала 1 на НДК в четвъртък вечерта, което се очаква да продължи поне два часа. Феноменалният музикант, известен с това, че обича и буквално дирижира „хор на публиката“, е готов и за още спонтанни импровизации и „магии“ заедно с гласовете на 20-те певици, които ще бъдат с него на сцената. Това ще се случи в третата обща част на концерта, в която хорът ще пее в две от неговите парчета, както и той ще се включи по зашеметяващ начин в две от песните от репертоара на Мистерията. Преди това концертът ще започне с актуалната програма на „Мистерията на българските гласове“ - „Гласове и струни“, която е с участието на класическите музиканти от Quarto Quartet, Петър Миланов (китара), Калина Андреева (контрабас) и композиторът и диригент Георги Андреев. Втората част ще бъде в ръцете на „чудото на музиката“, както с право наричат Джейкъб Колиър, който ще е пред и зад рояла.

Специално за събитието в София пристига и Дженифър Роуз – американска танцьорка и хореограф, която ще представи свои съвременни танцови интерпретация по време на някои от класическите песните на „Мистерията на българските гласове“. Дженифър бе част от юбилейния концерт на хора през 2022 г. в София, а присъствието й на сцената и този път ще внесе още по-магично и нестандартно усещане за всички в залата.

Последни билети за концерта Джейкъб Колиър и „Мистерията на българските гласове“ в четвъртък, 11 юли, в зала 1 на НДК се продават в системата на EpayGo, а цената им е от 80 до 160 лв. според мястото в залата. Билетите в някои от ценовите категории вече са напълно изчерпани, а за най-големите фенове се предлагат и ВИП билети в оркестрина.

Всички подробности за предстоящото събитие може да следите във фейсбук ТУК.

Чуйте няколко изпълнения на Jacob Collier:

https://www.youtube.com/watch?v=AzQKID8AUHM

https://www.youtube.com/watch?v=QAwkGI-_adI

 

И на „Мистерия на българските гласове“:

https://www.youtube.com/watch?v=Hx_onF4auok

https://www.youtube.com/watch?v=GfUd5Ile7ns

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?