Следвайте ни

Британка показва Шекспир на село под звездите

viber icon

Британката Тери Фендър ще покаже в двора на училище „Константин Величков” в село Паталеница шекспировата постановка „Комедия то грешки”.

Зад проекта стои театралната компания „Петровден” и община Пазарджик. Спектакълът ще бъде игран две вечери – на 23 и 24 юли от 21 часа. 

Британката поставя за трети път шекспирова пиеса в Паталеница. През 2016 прави „Дванайста нощ”, а в годината преди ковид „Сън в лятна нощ”.

Тери Фендър е била директор на Guildford School of Acting към Университета в Съри. Сега ръководи музикалната и театрална академия във Фалмът. 

„За мен е удоволствие да работя под открито небе с тазгодишната трупа от талантливи млади актьори. Реших да представим „Комедия от грешки“ – една радостна за две двойки близнаци, две сестри, чужди земи и отчуждени родители. Пиесата е пълна с лудост и веселие”, казва режисьорката. 

Традицията в Паталеница да се играе Шекспир е от времето на покойния пловдивски режисьор Христо Церовски.

"Когато в селото има театрална постановка за нея пристигат хора от цялата страната. Редовно имаме и гости от чужбина”, обясни продуцентът Инна Церовска. 

Участват и млади професионални млади актьори от цяла България. 

 

Ветеранът сред тях, с най-много участия в Паталеница, е актьорът от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Константин Икономов.

С други участия през годините са Самуела-Ивана Церовска, Крис Атанасов, Велизар Емануилов и Татяна Йолинска. Хореографията е поверена на Калина Георгиева, част от екипа на Атом театър. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?