2374

Браво! "Солунските съзаклятници" получиха 5 номинации за "ИКАР"

Пловдивският драматичен театър получи 5 номинации за годишните награда „ИКАР 2023” за спектакъла си „Солунските съзаклятници”.

Спектакълът на Драмата, номиниран за престижната награда, е за неистовите млади сърца като бурета с бару, за младите сърца на постоянната българска революция, която изяжда своите деца, преди да е започнала. За трагичното им умение да умират, преди да се научат да живеят. За опиянението им от смъртта като единствено възможен и приемлив изход към свободата. За неумението на всички нас да мислим свободата и живота в едно.

Призовете се дават от Съюза на артистите в България. Актьорът Антон Радичев ще получи наградата за изключителен принос към българския театър.

Номинация за най-добра режисура има Стайко Мурджев. За приза в същата категория се борят Йерней Лоренци за "Орфей" и Маргарита Младенова за спектакъла "О, щастливи дни".

Елена Кабасакалова и Маргита Гошева са номинирани за „ИКАР” за поддържаща женска роля. Никола Налбантов ще се бори за „Сценография”. „Солунските съзаклятници” са номинирани и за „Майсторско техническо осъществяване”. 

В този раздел нашата трупа ще се бори с Народния театър „Иван Вазов” за „Нора” от Ибсен и плевенския театър „Иван Радоев” за „Антигона” от Жан Ануи.

Драматичният театър няма номинации само в категориите „Най-добра мъжка роля”, „Поддържаща мъжка роля”, „Авторска музика” и „Драматургичен текст”.

Наградите „ИКАР 2023” ще бъдат връчени на тържествена церемония в края на март.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?