Следвайте ни

Бойка Велкова се завръща с "Федра" на Античния театър

viber icon

Хитовият спектакъл на Бойка Велкова „Федра – сияйната” се завръща в Пловдив с представление на 29 септември от 20 часа на Античния театър. Постановката е на театър „Азарян” и е в сътрудничество с Теодосий Спасов.

Тя бе показана през пролетта и бе приета много добре от публиката.

Петя Силянова изиграва една чувствена, всеотдайна, мъдра Диотима, Пламен Манасиев изгражда Тезей като сложен образ, разкъсван от вътрешни конфликти.

Другите актьори са Михаил Сървански  в ролята на Иполит и Севар Иванов като Агатон. 

Както „Марица” съобщи преди месеци, това е една съвременна „Федра“, написана от младия доктор по философия и естетика Петър Пламенов. Той е преподавател в СУ „Св Климент Охридски“. 

Това не е древногръцкото произведение на Еврипид. Пламенов „стъпва“ на древногръцката история и заедно с Бойка Велкова изграждат една силна, модерна, интересна и вълнуваща „Федра“. 

Критиката нарече режисурата и изпълнението на Бойка Велкова „смело, елегантно и дълбоко”.  В ролята на Федра тя изобразява женската емоционалност с нейната неочаквана дълбочина и противоречивост. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?