Борим стреса с танци и венец от 108 мъниста

Лектори ни учат как да останем в кондиция въпреки забързаното ежедневие

Кампания "Не на стреса" стартира в Пловдивски културен институт като част от националната инициатива. „Ежедневно се сблъскваме с крайни срокове, от нас се очаква да взимаме бързи решения, личният и професионалният ни живот се движат на прекалено бързи обороти и това превръща стреса в неизбежен спътник, провокиращ чувство на тревога и изтощение. Пловдивски културен институт прегръща идеи, които стимулират подобряване качеството на живота на хората и се стреми чрез редица интересни и полезни инициативи да осигури превенция на стреса“, обясни директорът на института Марияна Стракова. 

Освен богатият седмичен график, от който пловдивчани и гости на града могат да избират през целия април своята анти-стрес тренировка измежду класовете по съвременни, модерни, народни и хип-хоп танци, зумба, комбинирана гимнастика, йога и духовни практики, високоинтензивни тренировки и аеробика, те могат да посетят и специално организирани събития.

На 14 и 15 април между 13 и 18 часа е двудневният практически семинар „Цялостна физическа кондиция“ с Ивайло Димитров. За дамите е сесията „Женски сакрален кръг по НОВОлуние“ на 15 април от 11 до 13 часа. „От дълбока древност в синхрон с природните цикли жените са се събирали в общности, където намират защитено пространство за своите чувства, емоции и преживявания. Женският кръг е преживяване от жени за жени, споделено пътуване, в което да бъдем себе си - чувствителни, автентични, раними,  искрени, свободни  и смели”, обясни Стракова.

В Деня на Земята 22 април ще бъде извършен уникален ритуал в рамките на "108 Prana Flow Pranams Master Class", в който със 108 молитвени мъниста ще бъде създаден създаден свещен венец (мала) на любовта, смирението и благодарността към планетата.

На 21 и 22 април първият фестивал по настолни игри “Board with me” ще представи интересни и забавни форми за почивка и освобождаване от стреса чрез разнообразни игри в семейна и приятелска среда.

На 28 април е срещата с професионалните треньори Диляна Костова и Мартин Димитров - „Опознай стреса-обикни живота-дари си здраве!“. На следващия ден Ованес Будакян ще изнесе практичен семинар по Тай дзи цюан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?