Следвайте ни

Борим стреса с танци и венец от 108 мъниста

Лектори ни учат как да останем в кондиция въпреки забързаното ежедневие

viber icon

Кампания "Не на стреса" стартира в Пловдивски културен институт като част от националната инициатива. „Ежедневно се сблъскваме с крайни срокове, от нас се очаква да взимаме бързи решения, личният и професионалният ни живот се движат на прекалено бързи обороти и това превръща стреса в неизбежен спътник, провокиращ чувство на тревога и изтощение. Пловдивски културен институт прегръща идеи, които стимулират подобряване качеството на живота на хората и се стреми чрез редица интересни и полезни инициативи да осигури превенция на стреса“, обясни директорът на института Марияна Стракова. 

Освен богатият седмичен график, от който пловдивчани и гости на града могат да избират през целия април своята анти-стрес тренировка измежду класовете по съвременни, модерни, народни и хип-хоп танци, зумба, комбинирана гимнастика, йога и духовни практики, високоинтензивни тренировки и аеробика, те могат да посетят и специално организирани събития.

На 14 и 15 април между 13 и 18 часа е двудневният практически семинар „Цялостна физическа кондиция“ с Ивайло Димитров. За дамите е сесията „Женски сакрален кръг по НОВОлуние“ на 15 април от 11 до 13 часа. „От дълбока древност в синхрон с природните цикли жените са се събирали в общности, където намират защитено пространство за своите чувства, емоции и преживявания. Женският кръг е преживяване от жени за жени, споделено пътуване, в което да бъдем себе си - чувствителни, автентични, раними,  искрени, свободни  и смели”, обясни Стракова.

В Деня на Земята 22 април ще бъде извършен уникален ритуал в рамките на "108 Prana Flow Pranams Master Class", в който със 108 молитвени мъниста ще бъде създаден създаден свещен венец (мала) на любовта, смирението и благодарността към планетата.

На 21 и 22 април първият фестивал по настолни игри “Board with me” ще представи интересни и забавни форми за почивка и освобождаване от стреса чрез разнообразни игри в семейна и приятелска среда.

На 28 април е срещата с професионалните треньори Диляна Костова и Мартин Димитров - „Опознай стреса-обикни живота-дари си здраве!“. На следващия ден Ованес Будакян ще изнесе практичен семинар по Тай дзи цюан.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?