Следвайте ни

БНТ, TV 7 и bTV вадят собствена продукция в битка за зрители

viber icon

Край на инвазията на чужди сериали. Все повече български продуценти се впускат в авантюрата да снимат нашенски сюжети, става ясно, след като най-големите играчи на пазара обявиха новите продукции, над които работят. Пролетта ще раздвижи тв ефира с още и обещаващи филмови поредици с участието на най-популярните български театрални и кино артисти, някои от които са с ореола на легенди. БНТ и bTV по традиция залагат на произведеното в България, към тях от този сезон се присъединява и амбициозната TV7.


Снимки от tv7

Тя пуска на екран в началото на март историческата семейна сага “Дървото на живота” по мотиви от романа на Владимир Зарев “Битие”. Мащабният проект е дело на продуцентите от Dream Team Films Евтим Милошев и Любо Нейков (“Столичани в повече”, bTV). Режисьор на филма е Тодор Чапкънов, син на известния български скулптор Георги Чапкънов, оператор е Лоренцо Сенаторе.
Действието в “Дървото на живота” започва от обявяването на независимостта през 1908 г. Проследена е историята на многолюдно и заможно градско семейство на фона на ключови за българската история събития. В сагата се разпалват и заплитат семейни войни и драми ­ баща срещу син, брат срещу брат, борба за наследство и богатство, героични военни подвизи, невъзможни любовни истории и изневери, предателства и престъпления, а образите са изключително реалистични и пълнокръвни. Сериалът ще върви един път седмично в праймтайма.
В “Дървото на живота” се снимат някои изключително популярни лица от киното ни, които оставаха извън светлината на прожекторите до този момент ­ Мария Каварджикова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Васил Банов, Явор Милушев. Актьорския ансамбъл допълват Владимир Карамазов, Башар Рахал, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Анастасия Ингилизова, Жорета Николова, Велислав Павлов, Иван Стаменов, Моньо Монев, Явор Ралинов, Гергана Данданова, Александра Лопез, със специалното участие на Йосиф Сърчаджиев.

Нов сериал на историческа тематика снима и ще излъчи през пролетта и БНТ.
12-серийната поредица “Недадените” на бившия директор на Пловдивската драма Емил Бонев,
който работи в тандем със сина си Вито Бонев и режисьора Иван Митов, ще ни върне във времето между 1940-1945 г. Проследява се както политическата обстановка в България и отношенията є с балканските страни, така и конкретната тема за спасяването на евреите у нас. Освен политическия трилър филмът ще проследи и разплете любовния триъгълник между политика Александър Белев, неговата секретарка Лиляна Паница и активиста на Комисариата по еврейските въпроси Илия Добревски.

“Недадените” Снимки продуцентска къща “Артишок”

В сериала снимат Камен Донев, Мариус Куркински, Стоян Радев, Пенко Господинов, Владимир Пенев, Стефан Додуров, Марин Янев Кирил Бояджиев, Лидия Инджова, Димитър Баненкин, Вельо Горанов, Стоян Миндов, Ирини Жамбонас, Виктория Колева,Гергана Плетньова, Димитър Живков, Явор Спасов и Десислава Касабова, Явор Бахаров, както и актьорите от Пловдивската драма Елена Кабасакалова, Петър Тосков, Любен Кънев, Христо Пъдев, Ивайло Христов.
БНТ не спира дотук. Още няколко сериала са в процес на производство и трябва да видят бял свят през тази година. Като потенциален хит с възможност за развитие е оценен “Четвърта власт” на Найо Тицин и продуцентската къща “Спотлайт”.

Политическият трилър също залага на популярни лица ­ Деян Донков, Санчо Финци, Христо Шопов, Снежина Петрова, Михаил Билалов. В този сериал БНТ е съсредоточила повече усилия, защото според комисията той може да повтори успеха на държавната медия с хитовия “Под прикритие”.
Одобрени и с отпуснато финансиране са още проекти на Борислав Чучков (“T.I.L.T.”), Красимир Ванков (“Етажна собственост” по Нова тв), проекти на Маги Халваджиян (“Седем часа разлика”), Иван и Андрей, Нико Тупарев, Владимир Люцканов, Денис Ризов. Колко от тях ще видят бял свят до края на годината, от БНТ не обявяват. Ясно е, че приоритетно се снимат “Недадените” ­ посветен на 70-годишнината от спасяването на българските евреи, и “Четвърта власт”. Своето развитие ще има и “Под прикритие”.

bTV също вади суперпродукция в битката за зрителски интерес. Наред с успешния “Революция Z: Секс, лъжи и музика” същият екип започна работа по проекта “Фамилията”. След “Стъклен дом” пловдивчанинът Димитър Митовски и партньорът му Димитър Гочев обещават още изненади.    Драматичната поредица ще проследи историята на един обикновен човек, който се изправя срещу най-влиятелната фамилия в България.

"Фамилията" - Сними от btv

Един мъж преживява трагична история, свързана с голяма загуба в миналото му. Той ще разкрие зловеща тайна, а това ще го мотивира да се забърка с най-крупните бизнесмени, които не само управляват бизнеса, но и контролират политиката в държавата
Най-емблематичните актьори от българското кино ще бъдат част от актьорския състав на сериала. В главни роли ще видим Стефан Данаилов, Асен Блатечки и Яна Маринова, които отново ще развълнуват публиката, този път с различни, неочаквани и още по-ярки и въздействащи персонажи и нова визия.

Вече е ясно, че сериалите “Къде е Маги?” и “Седем часа разлика” ще вървят към естествената си развръзка, така че се очаква bTV като продуцент да инвестира всичките си усилия във “Фамилията”, за да допълни пакета си от българска продукция и до смешните “Столичани в повече” и “Домашен арест” и музикалния “Революция Z”.

Незапомнената криза, която изгони голяма част от лицата на Нова телевизия, явно държи в пат ръководството на медията. След огромните инвестиции във ВИП Брадър втората национална телевизия поне засега не обявява какво ще гледат зрителите є през годината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай