49

БНТ прави филми за Кудоглу, театъра и музеите ни

Най-старите културни институции в Пловдив - НБ”Иван Вазов”, Археологическият, Етнографският и Природонаучният музеи, както и събития като Европейския месец на културата’ 99 и Европейска столица на културата‘ 2019 са част от темите  в новата поредица документални филми на БНТ.

Миналата година бяха направени първите 10 епизода, които бяха свързани с 50-годишнината от създаването на първата извънстолична телевизия. 

В тазгодишната поредица ще има филм и за забележителната фигура на Димитър Кудоглу, Градската художествена галерия и Първия български професионален театър.

Стартът ще бъде даден в навечерието на Рождество Христово.

Проектът е подготвен в партньорство и с подкрепата на Община Пловдив, отдел „Култура". Епизодите ще бъдат достъпни и в YouTube канала на БНТ Пловдив.

Друга интересна продукция на националната телевизия е поредицата „На опера с БНТ2”. Тя ще започне на 24 декември, от 16 часа с документална лента за работата на известният хореограф Раду Поклутару - “Дългата Коледна вечеря”.

По БНТ2 ще бъде излъчен и филмът за световния визуален артист Стефано Пода „Сън за изгубени светове”. Той участва в реализирането на спектаклите „Силата на съдбата” и „Орфей и Евридика” на Античния театър. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?