Български композитор в Холивуд с концерт у нас

Сбъдва се една голяма моя мечта, написа във Фейсбук Пенка Кунева, утвърден композитор на филмова и компютърна музика в Холивуд за концерта The World Оf Video Game Music. Тя е една от най-търсените кадри в Холивуд в последно време.
 
 Събитието е част от осмия сезон на цикъла "Музиката на Америка", представен от "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България". А уникалната по-себе си продукция с откъси от популярни видеоигри, изпълнени от симфоничен оркестър, ще бъде представена в столичната зала "България" от 19. 30 ч. на 14 март.
 
"Партитурите за видеоигри са наследник на голямата симфонична традиция на киноиндустрията, а сега тази великолепна оркестрова музика ще звучи на живо в класическото пространство на зала "България“, пише още Кунева, автор на музиката към филма "Ага" (реж. Милко Лазаров), показан на закриването на фестивала "Берлинале", с който бе открито тазгодишното издание на международния "София Филм фест". 

"Събитието в София е забележително, понеже симфоничните концерти с музика от игри са рядкост. По света се правят предимно концертни продукции на една игра, или концерти-спектакли от типа на Video Game Live в големи зали или стадиони с участие на поп инструменти", обяснява Кунева. Организаторите са подготвили и специална изненада за геймърите, които ще присъстват на концерта. Всеки слушател в залата може да участва в томбола за награда, предоставена от фирма "Пулсар". Късметлията ще спечели игра за платформа по избор от заглавията, включени в селекцията за концерта. 
 
Оркестърът на Класик FM радио ще свири фрагменти от игрите World Оf Warcraft, StarCraft II, Overwatch,Uncharted 2, Diablo III, Gears Оf War 2, Mario, Call Оf Duty, Lord Оf Тhe Rings Online, Everybody’s Gone Тo Тhe Rapture, Prince Оf Persia, Divinity: Original Sin 2, Assassin’s Creed: Rogue и Victor Vran. Автори на музиката са Нийл Акрий, Гред Едмънсън, Джак Уол, Стив Джаблонски, Ченс Томас и Джесика Къри, както и българските им колеги Борислав Славов, Елица Александрова и Георги Стрезов. Някои от тях композират директно на компютър и никога до момента не са чували творенията си на живо. Сега специално за концерта те са подготвили нови аранжименти, които ще прозвучат премиерно в зала "България". От произведенията на самата Пенка Кунева в програмата са включени фрагменти от играта "Принцът на Персия", както и от концептуалния ѝ албум "Жената астронавт".  Билетите за 14 март са на цени от 20 лв. до 50 лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?