1553
Следвайте ни

Българската Джанет Джексън превзе Мелпомена и мечтае за Кармен

Цвети Радойчева едва на 19 се качи на сцената на Music Idol, после рапарът Устата преобръща живота й

viber icon

Днес гласовитата брюнетка Цвети Радойчева пее като ангел, пише сама песните си и дори дебютира в театъра. В „Сълза и смях” й повериха главната роля в „Белият гарван” на режисьора Ивайло Спасов.

„Играя ролята на една... кифла,

която се интересува само какви нови дрешки или козметика да си купи, в кое молче да отиде на шопинг и колко силикон да си сложи, за да се впише сред "вървежните" момичета в днешно време. Духовността остава на заден план! Само че моята героиня има сестра-близначка, която е по-вглъбена и насочена изцяло към духовността.

 

 

Двете поотделно отиват при своя психотерапевт и всяка говори зад гърба на другата, като обясняват, че те изобщо не си приличат. Но всъщност имат много общи черти”, смее се Цвети. И допълва, че театърът е само началото за нея. Тепърва ще превземам киното, заканва се брюнетката.

Цвети е наследила артистичния талант от своята майка

Тя открива дарбата й като малка и я подкрепя във всичко. Цвети Радойчева е едва 3-годишна, когато на 1 юни - Деня на детето, я завеждат на конкурс. Там тя пее и самият Богдан Томов я признава за „Най-артистично дете”. „Той е моят първи учител и откривател. Благодарна съм, че след това животът ме среща с друг много важен човек в моя път - доц. Алис Боварян, която ме провокира да кандидатствам в Музикалната академия с поп и джаз пеене”.

 

Красавицата стана любимка на българите от кастингите на Music Idol през 2009 година. „Тогава бях още момиче, мечтаех за голямата сцена. След кастинга ми се обадиха много известни личности, музикални компании ме поканиха за съвместна работа. Само че аз избрах да бъда свободна. Исках да разгъна потенциала си, без някой да ме поставя в рамки”, твърди Цвети.

Едно телефоннно обаждане преобръща живота 

„Беше от рапъра Устата, който ме поздрави за песента и каза, че много приличам на Джанет Джексън. Именно той ме свърза с тогавашния бенд на столичния клуб "Библиотека", където започнах да пея”.

 

Мечтата й е да изиграе огнената Кармен, защото Кармен е уникално съчетание на неповторима женска харизма с характер и същевременно свободен дух. Тя е дръзка, горда, страстна и решителна. „Именно тези качества нося и аз в себе си и имам своето усещане като артист, че ще бъде едно много добро мое превъплъщение. Освен това този жанр пасва добре на гласа ми”, споделя певицата

 

Йогата ми носи душевен мир

 

В малкото свободно време, което й остава, Цвети обича да медитира.

“Йогата ми помага да се концентрирам, да постигна душевен мир и да изградя дълбока връзка със себе си. В тези моменти си мисля, че човек може да достигне щастието. Колкото по-осъзнат е, толкова по-щастлив ще бъде в живота си. Въпросът е да вярваш в себе си и да използваш свободния си избор”, разсъждава младата дама.

Вярва в любовта и казва, че тя е навсякъде, само трябва да имаш очи и сетива за нея. Ала това, което я е променило в живота й, е майчинството. “Обожавам моята дъщеричка Ванеса, тя ме направи  любеща, търпелива и приемаща. След раждането станах много по-осъзната и целеустремена, много по-вярваща и доверяваща се на себе си”.

Let me Be изкачва класациите

Новата песен “Let me Be“ вече катери стълбицата в родните музикални класации. Музиката е на Цвети. "Моят приятел и колега Красимир Аврамов-Човека Глас чу мелодията, хареса я и само за няколко дни написа прекрасния текст. Аранжиментът е на Росен Стоев DJ ROSSKO, а красивия клип направи Радина Миленчева", разказва певицата.

Посланието на хитовото парче е да бъдем себе си и да не подражаваме на никого. Да бъдем колкото се може по-искрени и автентични в този свят на бездуховност и фалш.

Снимки от Ивелина Миланова и личен архив

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?