Благотворителна танцова палитра предлагат на Античния довечера

Тази вечер от 20.00 часа жителите и гостите на град Пловдив ще имат възможността да се потопят в магията на българското фолклорно песенно и танцово изкуство.

На сцената на Античния театър ще си дадат среща професионални и самодейни фолклорни ансамбли и изпълнители от цялата страна - Фолклорен ансамбъл „Дилянка“, Представителен ансамбъл „Седенчица“, ФТА „Иглика“, Фолклорно студио „Пълдин“, Школа за народни танци „Луди млади“, Фолклорен ансамбъл „ХЕМ“, Професионален фолклорен танцов ансамбъл „Тракия“ и други.

Богатата сценография, невероятните песни и хореографии, творческият синхрон между певци, музиканти и танцьори, пищните и разнообразни носии са само част от изненадите, които организаторите са подготвили за пловдивската публика. Чрез концерта ще бъде подпомогнат проектът на Фондация „ХЕМ“ за изграждането на мемориален паметник в град Пловдив на един от най-известните и видни български хореографи, радетели на българския фолклор и култура и създател на ансамбъл „Тракия“ - проф. Кирил Дженев.

Изработката на паметника е дело на известния и талантлив скулптор Иван Тотев. Изграждането на паметника представлява една своеобразна кулминация на почитта, уважението и възхищението към великото дело на българина проф. Кирил Дженев, който със своя талант и фолклорни шедьоври е оставил незаличима следа в културната история на България.

Концертът, както и проектът за изграждане на мемориален паметник на проф. Кирил Дженев се реализират от Фондация „ХЕМ“, представлявана от изпълнителния директор Иван Димитров - артист с изключително богата творческа биография.

Една от идеите на Фондацията като организатор и на участниците в концерта е „Пловдивска танцова палитра“ да се превърне в ежегодна традиция, част от културния календар на града под тепетата.

Благотворителният концерт ще започне точно в 20.00 часа. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?