Благотворителна изложба помага на специалните деца

Зонта клуб - Пловдив, ви кани на благотворителната изложба "Фрагменти..." на художничката Елена Ролева - Кабир. Откриването е на 8 юни от 17 ч. в галерия "Червеното пони" в Стария град на ул. "Д-р Чомаков" 5а. Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба "Подай ръка, сбъдни мечта - да откриваме заедно света". Инициативата е насочена към деца със специални нужди - придвижващи се с чужда помощ. Целта на проекта е те да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства.

Етапите на проекта са два. Първият е осигуряване на възможност и средства за излизане от дома им чрез платформи. Вторият е съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до училище, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

Художничката Елена Ролева - Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя, "Фрагменти..." разказва цветни истории за емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения. Изложбата ще продължи до 13 юни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?