Следвайте ни

Благотворителна изложба помага на специалните деца

viber icon

Зонта клуб - Пловдив, ви кани на благотворителната изложба "Фрагменти..." на художничката Елена Ролева - Кабир. Откриването е на 8 юни от 17 ч. в галерия "Червеното пони" в Стария град на ул. "Д-р Чомаков" 5а. Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба "Подай ръка, сбъдни мечта - да откриваме заедно света". Инициативата е насочена към деца със специални нужди - придвижващи се с чужда помощ. Целта на проекта е те да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства.

Етапите на проекта са два. Първият е осигуряване на възможност и средства за излизане от дома им чрез платформи. Вторият е съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до училище, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

Художничката Елена Ролева - Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя, "Фрагменти..." разказва цветни истории за емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения. Изложбата ще продължи до 13 юни.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?