49

Благотворителен концерт "Всеки може да бъде щастлив" за деца със синдром на Даун 

Само два дни остават до 16 юни, когато в 18:30 часа Областната администрация на Пловдив ще превърне фоайето си в концертна зала - за благотворителния концерт "Всеки може да бъде щастлив". Събитието е посветено на щастливия и пълноценен живот на децата със синдром на Даун. 

Концертът е със специалното участие на изключителния оперен певец Ивайло Михайлов и магичния проф. д-р Людмил Петков, който ще бъде на рояла.

"За мен е привилегия да се включа в концерта за децата, "оперирани" от всички лоши човешки качества, които ни показват как Светът може да стане едно по-добро място за всички", така Ивайло Михайлов отговори на въпроса какво го е мотивирало да бъде част от концерта "Всеки може да бъде щастлив". 

Оперният певец е един от най-знаменитите български тенори. Той е ученик на именития Калуди Калудов. Ивайло Михайлов пее на сцените в Палма де Майорка, Антверпен, Гент, Форе Насионал в Брюксел и много други. Най-силните му роли са на Васко да Гама, Ернани, Дон Хозе, Родолфо, Фентън, Пинкертон, Алфред Жермон, Радамес, Фауст, Каварадоси, Вакула и повече от 30 други. Но освен всичко друго Ивайло Михайлов е човек, който носи голямо сърце. 

А добрите сърца привличат добри сърца - така в благотворителния концерт се включва и проф. д-р Людмил Петков: 

"Децата и детското в човека е нещо свято за мен. Подкрепата ми за тях е безрезервна, категорична и безусловна. Без значение кога, къде и по какъв начин ще застана до тях и с тях в нашата човешка цялост!", заяви той преди събитието.

Проф. д-р Людмил Петков е преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” и  класически пианист, музикален критик, автор на музика и кросоувър артист и импровизатор. През 2007 г. в рамките на един ден изпълнява за първи път в света интегрално 36 сонати за пиано и цигулка от В. А. Моцарт.

Събраните по време на благотворителния концерт "Всеки може да бъде щастлив" средства ще подкрепят клуб „Всеки може“ към фондацията „Up with Down”, чиято цел е да развие специалното кътче за срещи, занимания, танци, творчество, обучение и забавление за семействата с деца със синдром на Даун.

Входът за събитието е 20 лева. Всеки, който се присъедини, ще стане част от каузата и ще помогнем заедно на клуб „Всеки може“ да продължи да раздава усмивки и щастие.

Благотворителният концерт "Всеки може да бъде щастлив" - За щастлив и пълноценен живот на децата със синдром на Даун се реализира благодарение на безвъзмездната подкрепа на музикантите, на Драматичен театър Пловдив, на фирма “Рунитон”, която осигури рояла за събитието, на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦЦПО) - Пловдив, на винарна “Брестовица”, Сватбен ресторант “Кадифе”, трапезна вода Iceberg Water.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?