49
Следвайте ни

Блага вест за Димовски - втори тираж на "Момичето, което предсказваше миналото"

viber icon

Тиражът на сборника разкази "Момичето, което предсказваше миналото" на Красимир Димовски се изчерпа. Книгата, която излезе през юни тази година, ще има втори тираж и той ще се появи по книжарниците на 16 ноември.

С издателя си Стойо Вартоломеев от издателство „Хермес” Димовски засне последния останал екземпляр. Двамата се снимаха в родопското село Яврово, откъдето е родът на редактора на „Марица”.

„С моя издател Стойо Вартоломеев, който държи последния екземпляр от книгата, седим върху една римска колона на 2000 години в Яврово. Тук той ме зарадва с благата вест, че вторият тираж на "Момичето, което предсказваше миналото" е готов и ще бъде в книжарниците на 16 ноември”, написа Димовски.

Сборникът е втората му книга, като първата е издадена преди 30 години. На представянето на на "Момичето, което предсказваше миналото" литературният критик Младен Влашки каза, че „затваряйки книгата като читател, излизаш окрилен от текстовете”.

Още новини и актуални събития четете в Справочник "Марица"

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?