Следвайте ни

Бивш шеф на зоопарка взе злато от Португалия за кадър от Мианмар

viber icon

Един от най-титулованите български фотографи Минко Михайлов получи един златен и един сребърен медал само за седмица от конкурси в Португалия и Испания.

От Международния фотосалон в Лисабон той взима златно отличие за участието си в раздел Цветна фотография. Там показва рибар, който мята мрежата си в Мианмар. 

Биологът Минко Михайлов бе назначен за директор на бъдещия зоопарк Пловдив през 2015 година. Преди това е работил 18 години в министерството на околната среда и горите.

„Направих кадъра при посещението ми през 2019, когато страната беше в периода между два военни преврата и още пускаха туристи. Сега никой не може да отиде там”, каза Минко Михайлов за „Марица”.

От конкурса в Мадрид пловдивчанинът получава сребърен медал за „Чернобяла фотография”. Там изпраща снимка от Родопите.

„Ковид кризата ме накара да преоткрия България – тя е пълна с невероятни места”, подчертава г-н Михайлов. Той току ще е изпратил свои фотографии от Намибия за фотоконкурс в Аржентина.

Това е кадърът, с който Минко Михайлов участва на фотосалона в Аржентина

Само за миналата година бившият биолог към Община Пловдив е спечелил 50 международни награди. Всяка седмица – по едно отличие. 

На Международния фотосалон Пловдив, чиито награди ще се раздават на 31 юли от 13 часа в Цар Симеоновата градина той ще получи почетен плакет на Общината и Първа награда на гръцката фотографска асоциация.

 

Още за чудните пътешествия на пловдивчанина Минко Михайлов четете в съботния брой на вестник „Марица”

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?