Следвайте ни

Бивш сержант написа сензационна книга за символите на древен Египет

viber icon

Сензационна книга за тайните на древния Египет „Джед изгубеното познание“ ще бъде представена на 4 юни от 18 часа в културен център „Тракарт“. 

Авторът й е бившия сержант от ВВС и настоящ оризопроизводител Любомир Петков.

Той е съпруг на бившия председател на общинския съвет Савина Петкова. Подписал е книгата с псевдонима Джедидиах Максимус Бесът. Издава я издателство "Абагар".

„Джед изгубеното познание“ е първата част от мащабна трилогия, която изследва наследството на древния Египет, връзката му с тамплиерите и масоните, както и със символите намерени по нашите земи.

Книгата ще бъде представена от историка доц. Веселина Вачкова, която е експерт по късна античност. 

„От 13 години правя изследвания във връзка с познанието. И го откривам в древен Египет, но правим една важна отметка – то започва в нашите земи 2-3 хиляди години преди въобще да е съществувал древен Египет“, казва сензационно Любомир Петков.

В книгата си разказва подбробно за прочутата колона Джед, която символизира гръбначния стълб на бог Озирис. Тя е и най-разпространения амулет в Египет. 

Един от акцентите на доц. Веселина Вачкова ще е има ли връзка на амулета Джед с тракийските земи. Според Любомир Петков колоната на Джед е основен камък на познанието, откъдето тръгва всичко. 

„За първи път в света се изказва твърдение и се доказва, че Джед е символ на Вселената. В следващия ми труд ще бъде направена връзката между траките и древен Египет. Малко хора говорят за белите фараони със сини очи, а това са много интересни факти“, казва писателят.

В книгата Петков разкрива философията, по която са изградени всички пирамиди.

Г-н Петков познава някои, но не всички египетските йероглифи. За написването на книгата и доказването на тезите си е използвал преводна литература. Твърди, че изследването му е по категорични исторически факт. 

Книгата е първа част от трилогията "Династията Джед". След древен Египет разказва за неговото развитие при тамплиери и масони. 

„В Париж във Франция има изграден комплекс който следва философията на пирамидите в Гиза, но изглежда по друг начин“, казва той.

Любомир Петков е бил сержант във Вертолетния полк в Чешнегирово. Повече от 10 години е пенсионер. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?