46

Бивш сержант доказа: Траките са изгубените атланти, създали са и пирамидите

Самоукият историк Любомир Петков твърди, че нашите предци занасят в Египет символа на познанието Джед, който по-късно става и знак на бог Озирис 

Самоукият историк Любомир Петков завърши трилогията си „Джед - изгубеното познание”, която разказва за връзката между атланти, траки и древни египтяни. Проследява и как древният символ на Вселената Джед преминава в християнството, масонството и тамплиерите. Петков е завършил сержантското Военновъздушно училище в Долна Митрополия. До 1986-а е бил началник на пеленгаторната станция в Маврудово. Оттогава работи за себе си. „Никога не сме имали много, но и никога не сме се стремели да имаме много”, казва той. 

Бившият сержант започва да се рови в старите истории за Египет и траките преди 12-13 години. И сега е убеден в еретичната от историческа гледна точка теза - траките са в основата на древноегипетската цивилизация.

„Като цяло е така”, уточнява той и добавя: „Стъпвам върху две твърдения на Херодот. Първо, той казва, че траките са най-многобройният народ след индийците. Другото нещо, което той пише, е, че атлантите са разширили своята територия в земите на Египет”, обяснява Любомир Петков.

Според него американската експедиция, която изследва дъното на Черно море, разполага с достатъчно доказателства, че Атлантида е била на неговите брегове, но още не ги е публикувала.

„Американците доказаха това, но още не са го съобщили официално. Те доказват, че Атлантида и библейският потоп са две съвместими понятия. Като прибавим фараоните с руси коси и сини очи от средиземноморски тип и го свържем с „най-многобройния народ” след индийския, вече има категорично натрупване на факти, че траките стоят в основата на създаването на древноегипетската цивилизация”, убеден е Любомир Петков.

Преди 10 години изказал тезата си пред прочутия пловдивски египтолог д-р Васил Добрев, който работи на най-актуалния древноегипетски обект - платото Сакара. Д-р Добрев изслушал разказа му със „сдържано снизхождение” и не казал нищо.

Бившият ВВС сержант е убеден, че Атлантида е съществувала в акваторията на Черно море. 7-8 хилядолетия преди Христа половин Европа е била скована от ледници. При стапянето им рязко се увеличава водата в черноморския басейн.

„Цивилизационни форми на живот са съществували само в района на Черно море. След потопа бреговата ивица се измества с около 90 километра и този народ се разселва. Траките се разселвят в Мала Азия - Гюбеклитепе е древно тракийско светилище. Отиват на Крит и са по целите Балкани. Прехвърлянето в Египет Херодот нарича „Атлантите разшириха своята територия в земите на Египет”. Траките са атлантите”, убеден е Петков.

Там те занасят символа на познанието Джед, който по-късно става и знак на бог Озирис. Тази идея го сближила с доцент Веселина Вачкова. Поканил я за рецензент, защото не е завършил история и няма легитимна диплома.

„Това дава възможност на хората да гледат с недоверие към всички написани от мен текстове. Присъствието на доц. Вачкова легитимира това", обяснява той.

Първата му книга, която излиза преди 10 години, е „Тайното познание: Древен Египет - Париж”. През 18. век Париж гъмжи от масони. По времето на Наполеон именити френски аристократи препоръчват на императора да включи в символиката на Париж древните египетски символи, които са свързани с Изида.

„Наполеон не е бил масон - но пък той е избраникът на Ротшилдови, - те го избират и те го свалят. След това има специална комисия, която прави доклад, че връзката на древен Париж и богинята Изида датира от хилядолетия. Около нулевата година там е бил издигнат паметник или статуя на Изида и мястото се е наричало „Раr Isi”/около Изида/”, твърди Любомир Петков.

Обяснява как тракийският символ на Вселената и знанието - Джед, става египетски. В Старото царство бог Озирис не съществува - има богинята Маат и семейството на вълците.

Озирис се появява след тъмния период на Египет. Понеже той е един от най-агресивните богове, го въздигат във върховен бог и започват да го свързват със символа Джед.

Първата пирамида е на фараон Неджерехед Джосер и първожреца му Имхотеп, които въплъщават познанието в петстъпаловидната пирамида с храма на Джед отгоре.

„Джосер и Имхотеп може да наречем масони - те вграждат познанието в някакъв архитектурен обект. По времето на фараон Снофру /бащата на Хеопс/ за първи път се споменава израза „Световен ред”. Твърдя, че тогава се заражда общество, което има тайни, но още не е тайно. В началото това е тайно аристократично общество”, разказва бившият сержант от ВВС.

Тази форма на тайно общество започва да съществува в един свой собствен или измислен свят и желае да запази познанието. Така от Джосер и Имхотеп се ражда тайното общество на масоните.

Юдеите създали тамплиерите

Любомир Петков вярва, че появата на рицарите тамплиери е нарочно организирано мероприятие. И тук възгледите му противоречат напълно на науката и на общоприетите схващания.

„Те са създадени от елита на юдеите. Първите тамплиери са от династията Шампан. Казвам, че те не са просто елит, а свръхелитът на юдейското общество. Аз изпитвам нескрит респект към елита на юдеите. Те са много напред в разбирането на този свят. При сегашните тамплиери - хората на Ралчев и други подобни, юдейска връзка не видях. Има масони, които се наричат „тамплиери” има и тамплиери, което са си само такива”, казва Петков.

Припомня, че най-големият страх на хората е от неизвестното и затова приписват на масони и тамплиери какви ли не неща.

Какво крие Свещеният кивот

Петков твърди, че една от най-символните сгради на античността - Храмът на Соломон в Йерусалим, е с формата на символа Джед. „Нютон казва, че храмът има съвършените пропорции на Вселената. А аз твърдя, че Джед е символ на Вселената”, подчертава Петков.

Убеден е, че в Свещения кивот, който е Светая Светих в храма, е главата на фараон Снофру, запазена и превърната в чаша, която наричаме Свещен граал. В чест на цар Соломон подписва книгите си като Джедидаях Максимус Бесът. "Джедидаях" е другото име на цар Соломон - дадено му е от Натан Пророка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Биткойнър

Биткойнър

27.09.2021 | 21:35

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 1
Българска традиция

Българска традиция

27.09.2021 | 20:04

У нас здравен министър - счетоводител или адвокат, министър на правосъдието - стругарка. С една дума - всеки е "компетентен" по нещо от което хал-хабер няма. Сега остава старшината да докаже, че Колумб е тракиец. Има възможност.... Ще се спрви.

Отговори
3 1
Старшината

Старшината

27.09.2021 | 18:30

Аз пък друго ще докажа! Партизаните са страдали от запек и хемороиди! Ще попитате защо? Основно са нападали и обирали мандрите, а там е имало много кашкавал! А пък прекалената му консумация води до запичане!!!

Отговори
3 1
Ташко

Ташко

27.09.2021 | 07:09

Е щом сержанта казва..... :)))

Отговори
3 0
111

111

27.09.2021 | 17:48

Вачкова е толкова образована колкото и този сержант. Притежават и двамата жълти книжки

Отговори
1 1
УМЕН

УМЕН

27.09.2021 | 02:17

И Този е пил вода със уран в големи количества..................

Отговори
8 2
До Хисториков

До Хисториков

27.09.2021 | 00:00

Майче и ти си за психиатрията.къде го прочете това пишман изследване,че древното египеТско население е било от еврейски произход.Дръж се малко по-сериозно и не пиши разни измишльотини.

Отговори
6 3
ЕГИПЕт

ЕГИПЕт

27.09.2021 | 00:51

По National Geography c

Отговори
1 2
Библейски

Библейски

26.09.2021 | 23:30

Преди 35 до 40 хиляди години предците заминават в космоса по мнение на американски професор. Мене ми е интересен Сфинкса, оригиналната му форма е с подбрадие. Вероятно ролята му е била да ни пази през ноща, в съня умираме и демоните като го мярнат дим да ги няма в тяхния си свят. В библията никъде не срешнах и маймуна да ни е родила, и образ и подобие да и сме

Отговори
5 4
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

26.09.2021 | 22:53

Директно в психиатрията на обстоен праглед.

Отговори
8 4
Истории

Истории

26.09.2021 | 22:19

Определено населяващите сега Египет нямат нищо общо с коренното население от пирамидите. Неистина е хронологията на Египет, преработена в официална за да е удобна. Главата фараона е копие на сфинкса и възможно местно накеление да е наследило артефакти, когато предците ни поели в Космоса

Отговори
6 3
Πишман Χисториков

Πишман Χисториков

26.09.2021 | 23:36

Доколкото знам според последните изследвания древното египедско население е от еврейски произход, но това не е важно. Важното е, че някои хора толкова са се разТРАКИЙСТВАЛИ, че обявиха думите: вода, камен, гора итн за тракийски. Един бърз поглед към всички славянски езици показва, че това са общославянски думи, но те са толкова възмутени, че ми слагат минуси :)

Отговори
5 6

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?