Следвайте ни

Билетите за "Сцената" в продажба от днес

viber icon

Билетите за 19-ия Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" от днес са в продажба. Специална каса на входа на Драматичния театър и билетният център пред общината са местата, на които ще се предлагат спектаклите от основната програма с изключение на трите премиерни заглавия на Пловдивския театър, съобщават организаторите. Билетите за тях ще се продават само на касата на Драмата. Мотото на 19-тата "Сцена" е "Театърът: Следите". Откриването е на 10 септември в 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Представлението е на Пловдивския драматичен театър, който ще представи още едно премиерно заглавие – "Няма ток за електрическия стол", на 11 септември от 19.30 ч. в Камерната зала на Драмата. С премиери под тепетата идват и трупите на Театър "София" - "Ние сме вечни" от Кирил Буховски, и на Пазарджишкия театър - "Деветият ден" от Венци Кулев.

"Сцената" ще представи пред публиката под тепетата най-награждаваните представления на отминалия сезон – "Къщата на гнева" на режисьора Диана Добрева, "Каквато ме искаш" – на Теди Москов, и "Семеен албум" – авторски текст на Малин Кръстев. Спектакълът ще се играе на два пъти заради интереса към него. Още две заглавия ще се въртят по два пъти заради очаквания интерес - "Няма ток за електрическия стол" от Александър Секулов (11 и 21 септември) и "Свалячи" от Елин Рахнев (12 и 13 септември).

Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление "Любовна афера" с Ернестина Шинова и Димитър Баненкин на 13 септември от 19.30 часа в Камерната зала. Сатиричният театър също ще зарадва почитателите си с любопитно заглавие – "Дакота" от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева.

Три са чуждите трупи, които ще гостуват на форума - Мюзикхолният театър "Comme il faut" от Киев, Държавният театър на Анталия и френската театрална компания ,Ив Шьоневоа”.

В съпътстващата програма са включени представяния на книгите на Пенка Калинкова и Николай Ламбрев-Михайловскси, концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени и Акапела, спектакли на студенти от НБУ и кръгла маса на тема "Новото в новата българска драматургия на 21 век".

Съорганизатори на феста, чийто арт директор е проф. Стефан Данаилов, са Министерството на културата, Община Пловдив и Драматичен театър-Пловдив.

Спонсори на фестивала са козметична компания "Роза Импекс", банка ОББ, КЦМ, Атаро Клима, "Димитър Маджаров" и "Ондулин".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?