Следвайте ни

Библиотеката купува нов софтуер с помощ от министерството

viber icon

Народна библиотека „Иван Вазов“ ще участва с няколко идеи по програмата за подпомагане на Регионалните библиотеки, която бе обявена от Министерството на културата. 

Става въпрос за проекти, които могат да бъдат финансирани до 5000 лева. Тя е за техническо обезпечение и постепенната дигитализация на библиотечните архиви. 

Директорът на народната библиотека Димитър Минев каза, че институцията ще работи по няколко варианта. „Единият е няколко семинара, които ще бъдат заплатени по тази програма. Другият вариант предвижда да се закупят и технически средства“, каза г-н Минев.

Част от помощта от министерството - около 2-3 хиляди лева, ще отиде за софтуерни продукти за дейността, както и за дигитализацията на фондовете й. Малка част ще бъде за техника – за хардуер се дават от 500 за компютърна конфигурация до 1000 лева за друга техника.

От НБ „Иван Вазов“ чакат и програмата за подпомагане на библиотеките за подбор на заглавия от българските издателства. Там стойността е до 25 000 лева. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай